German steakhouse chain Maredo was founded in 1978. With around 50 restaurants nationwide, it is Germany’s market-leader in the steakhouse sector. To remain competitive and cash in on the prevailing steak and burger hype, Maredo opted for a radical interior makeover and profile enhancement.

▼餐厅内饰紧扣食材的主题,the element that reveals the quality of ingredients

01 008jsa


The restaurant chain is all about top quality. An important part of this promise is offering exceptionally high-quality meat, which Maredo sources straight from South America. We have put together a new interior concept that focuses on this key product and its origins, transforming quality into something much more tangible. The new materials and colour world is inspired by the raw material meat with its archaic connotations and intrinsic connection to fire. Its origins are condensed into the figure of the gaucho: the archetypal South American herdsmen. The essence of the gaucho is freedom, independence, a closeness to nature and a life lived on endless plains – and thus beef in its original, natural, unadulterated quality. The traditional gaucho poncho with its woven geometric pattern inspires the spatial elements that are formed from diamond and zigzag shapes and give the Corporate Architecture its high recognition value. It can be found in the floor tiles that were specially designed for Maredo, in the wallpaper on the walls, in the structure of the counter fronts and in the open, coffered wood ceiling. The materials world is characterised by living, natural surfaces such as wood and leather. Tree trunks and ropes, deployed as filter elements to zone the large space, and the traditional cast-iron barbecue grill are all references to the daily life and environment of the herdsman. Large-format photographs on the walls and bull horn and sombrero-shaped lights continue the spatial concept into the smallest detail.

▼入口空间,the entrance

02 ajaljaj5

▼入口处的沙拉台,salad table

03 asfadios-960x640

▼就餐区被设置在有充沛天光的外侧,the dining area with natural daylight

04 001-aksjlfaIK-Studios-960x1440 05 asfagagos-960x1191

▼餐桌一侧的巨幅摄影作品,Large-format photographs on the walls


▼就餐区一侧的吧台,bar located in the dining area

07 shkdtd960x640 08 dhfjstrcs-960x1440

▼中央的开放式厨房岛,the open kitchen island

09 0jtdtk-960x640

▼划分空间的麻绳和树干装饰,tree trunks and ropes are deployed as filter elements to zone the large space

10 dsshsrthsyj

▼中央的长桌,the long bench at the center of the dining area

11 jtmkt srant-960x1280 12 wedshfrant-960x720

▼室内设计提取了高乔牧民的传统服装的几何图案,the traditional gaucho poncho with its woven geometric pattern inspires the spatial elements

13 eryrujrhfsant-960x639 14 aefsdfdgip-restaurant-960x639

▼厨房岛的细节,detail of the kitchen counter



Immediately adjacent to the entrance is a barbecue area with an open fire, which lets guests dive straight into an archaic ambience while whetting the appetite for grilled meat. The counter that is illuminated from beneath and a brass-clad hood give the generous barbecue area a qualitative and earthy feel, as well as functioning as the spatial translation of the Maredo quality promise concerning steak and its preparation. Opposite this area is a salad bar with a fresh and light appearance, which enters into a dialogue of opposites with the archaic nature of the charcoal fire. A long, open fire runs through the seating area furthest removed from the barbecue area at the very rear of the dining room, thereby guaranteeing a cosy, fireside atmosphere throughout the space. A balanced range of seating options – from a long, floating, marble table that can seat a good dozen people to more enclosed leather-upholstered berths in the rear areas of the restaurant – offers a variety of dining qualities, thus catering to guests’ differing gastronomic desires.

▼另一侧入口处的烧烤区,the barbecue area is located beside the side entrance


▼烧烤区中的壁炉,the barbecue area with an open fire


▼烧烤区的就餐环境,the environment in the barbecue area

18 lfhdn-restaurant-960x639 19 fgjjjs-flagship-restaurant-960x639

设计师在设计中甚至对卫生间也倾注了特别的精力。洗手池采用未经表面处理的镀锌钢,形态仿若饮马槽。隔段则涂抹鲜红的亮漆。这一全新的空间设计方案在柏林Gendarmenmarkt “The Q”分店首次应用实施。原来与老店相邻的邮局迁走,老店空间得以扩大,近580平方米的面积为建造全新的旗舰店提供了理想的基础。

Even the WC facilities have not been forgotten: with specially designed washbasins of raw, galvanised steel in the shape of a cattle trough and bright red WC partition walls. The new spatial concept has been implemented for the first time in the Berlin branch in ‘The Q’ mall, next to Berlin’s historic Gendarmenmarkt. The existing restaurant has been expanded to encompass a former post office branch next door, giving the new flagship restaurant almost 580 m2 of floor space.


20 esgjs-flagship-restaurant-960x1442


We employ a consistent design world for Maredo that centres on the South American gaucho to describe the core competences of the brand. Its visual and haptic implementation provide fresh ingredients for the brand’s new positioning.


21 fsjttwwqczship-restaurant-960x372