北京周边有很多太过讲究的房子,讲究的千篇一律,讲究的太不讲究。瓷砖贴面、洋红粉蓝,总是那么出挑,这个项目原先也是这个样子。

There are many houses around Beijing that are too fastidious, too uniform and too fastidious. Ceramic tile veneer, magenta pink blue, always so selective, this project was originally like this.

▲改造前

▲外立面

钱不能花太多,所以用在山上拾的荆条子把建筑给裹起来,隐在山里,好看也遮阳。

Money can’t be spent too much, so it is used to wrap up the building with the thorns picked up on the hill, hide in the hill, and shade the sun as well.

▲庭院

塔房子用剩下来的脚手架顺手就搭在院子里,拉上遮阳的网子,日头出来的时候坐在底下,看着层峦叠嶂,美。

Tower house with the remaining scaffolding on the courtyard, pull up the shade net, when the sun comes out, sitting under, looking at the mountains, beautiful.

▲公共空间

业主给他这个民宿起名叫“小也山谷”,但我更想叫它“野山谷”。

The owner named his house Xiaoye Valley, but I would like to call it Wild Valley.

▲黑色房间

▲白色房间

▲银色房间

▲木色房间

▲庭院平面图

▲一层平面图

▲二层平面图

项目信息——

项目名称:小也山谷

设计方:阿穆隆设计工作室

项目设计:2018.08-2018.09

完成年份:2018.10-2019.04

主创及设计团队:阿穆隆 宋小有 刘宠

项目地址:北京市延庆区石佛寺村

建筑面积:850㎡

摄影版权:金伟琦

客户:小也山谷民宿

材料:荆条,多层板,钢,镀锌板

Project information——

Project name:Xiaoye Valley

Design:AML Design studio

Design year:2018.08-2018.09

Completion Year:2018.10-2019.04

Leader designer: A Mu Long,Song Xiao You,Liu Chong

Project location:Beijing Yanqing Shifosi Village

Gross Built Area:850㎡

Photo credits:Jin Wei Qi

Clients:Xiao Ye Valley