店铺位于一个商业综合体内部,沿着宽阔人行道的那侧,有一个较狭窄的入口。

New stores design for BOLON eyewear in Xiamen. The shop has a narrow entrance along the wide walking path in a commercial complex.

我们在长方形场地里放入一个三角形的空间,并在店铺朝外的两个角落放置大镜子,吸引人的同时也扩大了内部空间感受,还可以帮助顾客检查自己搭配不同眼镜时的整体形象。

We put a triangular space into rectangular frame and placed two big mirrors in the corners toward outside, which creates a sense of invitation as well as expanding the limited space inside. These mirrors also help customer to check their total look with the eyewear.

在店铺的中间,玻璃隔断有着橙黄色的渐变,曲面的造型导引了顾客购物流线,同时也围合突出了季节性眼镜产品展示。墙面展示架及门的框架是由蓝色不锈钢组成,与曲面玻璃的橙色形成对比。

In the middle, curved glass with gradient orange color emphasizes seasonal display and forms smooth circulation around. Additionally, wall displays and gates are framed by blue stainless steel, which creates a contrast with orange colored glass.

男款展示区和咨询空间都比较小,内部的墙面转角利用了弧形来缓和不规则空间的线条,提升整体性。磨砂玻璃制成的眼镜展示板由板后的LED灯打亮,使眼镜主体的展示更加醒目。定制亚克力照明灯为中央空间提供了整体均匀的照明,光源上也区别于其他附属空间。

Men‘s display space and consulting space are both small and the round corner inside could soften the irregular space. Display plates made of frosted glass are lightened by LED behind, which enable eyewear to stand out. Customized acrylic lighting provides general light for the core space, and helps set it apart.

项目信息——

项目名称:暴龙眼镜厦门店

设计方:一岸建筑设计

项目设计 & 完成年份:2018.08-2019.04

主创及设计团队:松下晃士,杨振宇, 吴贞艳, 周奔阳

项目地址:厦门万象城

建筑面积:56平方米

摄影:Alessandro Wang

客户:暴龙眼镜