本案位于杭州大悦城,我们希望将常规的餐饮商铺打造成一个充满趣味的所在。“与业主的交流过程中情绪和思路相互感染,也被他们执着和善意所打动,自然的出现了案子里的画面,设计由此展开。”

The project is located in JOYCITY, Hangzhou. We hope to create the food store an interesting place.“We are mutually affected by the attic faith during communication, and the design idea come out naturally.”

▲前场区front court area

在一个空间里,即使纵横关系错杂,也尽量规避超过两种色系的主色。粉色系与墨绿色分布在餐厅的不同区域,相互呼应,视觉效果碰撞却自然。

We avoid more than two colors in one space. Pink and dark green are distributed in different areas of the restaurant, making sure the visual effects are natural.

▲卡座区seat area

定制的家具很好的呈现了这次设计的主题。

Customized furniture well illustrates the theme of this design.

▲吧台与休闲区bar and leisure area

圆弧元素的不断穿插以及巧妙变形,使得空间立体活泼,法国风味的热情与浪漫尽显其中。

Arc elements continue to interpolate and deform ingeniously, making the space lively with a spontaneous display of romance.

▲收银台区域cashier desk

收银台使用小马赛克砖,更显精致耐看。圆弧形态的设置以及色块的分割比例,都经过了反复推敲。

Small mosaic tiles are used at the front of cashier desk, which makes it more delicate and durable. The setting of arc shape and the color ratio has been revised and evaluated deliberately.

▲休闲区leisure area

马卡龙式的形状配色更是满足了对我们青春的一切幻想。

The use of Macaroon color satisfies all the fantasies of youth.

▲陈列墙Display Wall

趣味墙画呼应了这次的配色关系,活泼点题。

The interesting wall paintings echo the color matching, illustrating the main theme in a lively way.

关于配色关系的选择,很多人都知道撞色设计和对比体验,但在实际的运用上经常会面临颜色过于冲突和矛盾的境地,反而使得画面很焦躁。这个时候有个合适的方式就是将配色关系的饱和度都降低一个维度,这样对冲的关系就会相对缓和一些,下一步就是互相调整几个颜色的明度关系,然后慢慢的去平衡彼此的度最后达到最合适的点。

Regarding to the choice of colors, many people are aware of utilizing contrast colors in one project to emphasize the visual effects. However, poor application of contrast colors may lead to over contradiction. Therefore, we reduce one dimension of the color saturation to buffer the hedging relationship. We also adjust the brightness of several colors to achieve optimal balance.

▲洋红色的拱形门arched door with carmine

▲与拱门相邻墨绿色的造型墙dark green wall besides the arched door

▲店内大面积使用的粉色色块Pink color covers a large proportion of the store

▲分解展示图Decomposition Layout

▲平面布局图Floor Plan Layout

项目信息——

项目名称:PASTO PAFE

设计单位:DA-STUDIO

完成年份:2018.09.10

主创设计:辛举鹏、顾月宏

项目地址:杭州大悦城6楼

建筑面积:45平方米

摄影师:陈铭

主要材料:水磨石、乳胶漆、绒布、金属板

Project Information——

Project Name: Pasto Pafe

Design Studio: DA-STUDIO

Completion year: 2018.09.10

Chief Designer: Simba Xin | Andy Gu

Project Location:F6 JOYCITY, Hangzhou

Project Area: 45 m2

Photo Credits:Ming Chen

Main Materials: Terrazzo, Latex paint, Flannelette, Metal plate