项目位于联想集团总部园区内,这是一个年轻、有生命力的园区,如何融入这个园区,展现餐厅与园区相互融合的年轻氛围是设计的主要目标。

The project is located in the headquarters  of lenovo group, which is a young and vibrant community. The goal of the design is how to integrate into the community and show the young atmosphere of the restaurant .

人与人构成的关系网络,是社会网络的核心,空间影响了人的行为。设计聚焦点来自空间对人活动关系的思考,不同尺度产生的空间,为不同顾客提供多样社交的可能性。

The relationship network formed by people is the core of social network. Space influences people’s behavior design, and the focus comes from space’s thinking on the relationship between people’s activities. The space generated by different scales provides diverse social possibilities for different customers.

通透的玻璃外立面打破了空间围合感,大片的落地玻璃带来了充沛的光与能量,利用了层高的优势,拉伸了空间的高度,塑造舒适的空间感受。

The transparent glass facade breaks the sense of encirclement, and the large floor-to-ceiling glass brings abundant light and energy, making use of the advantage of storey height, stretching the height of the space and shaping the comfortable feeling of the space.

内部空间的不同用餐区域的设置,让不同需求的人都能找到自己舒服的环境,地坪的高低落差,营造出不同的体验感。室内利落的线条,软装细节也从园区设计风格中汲取灵感,体现了品牌文化之间丰富脉络与活力的融合。空间层层递进,带动现代都市节奏,是品牌想传达的年轻跳跃的态度。

The setting of different dining areas in the internal space allows people with different needs to find their own comfortable environment. The height of the floor creates a different sense of experience.The clean lines and soft details of the interior draw inspiration from the design style of the community , which reflects the fusion of connotation and vitality between brand cultures.The progressive space layer by layer drives the modern urban rhythm, it is  the young attitude that the brand wants to convey.

▲平面图

 

项目信息——

项目名称 : KFC(北京联想总部店)

建筑事务所:  SwimmingPool STUDIO

业主:百胜餐饮集团

项目完成年份: 2019年11月

主创建筑师:  李麟杰  Jeremy , 王卫  David

项目详细地址: 北京西北旺东路10号院1号楼

建筑面积(平方米): 234㎡

摄影师: Angie (pics©Yum China)

Project  information——

Project name:  KFC(Beijing Lenovo Headquarters)

Architect’Firm:  SwimmingPool STUDIO

Clients: Yum! Brands Inc., China Division

Completion Year:  November  2019

Lead Architects: Jeremy, David

Project location: Beijing Northwest Wangdong Road No. 10 Building NO.1

Gross Built Area (square meters):   234㎡

Photo credits:  Angie (pics©Yum China)